Coada calului ce afectiuni trateaza

Coada calului

Boli ale aparatului digestiv, hiperaciditate gastrica si ulcer - se prepara infuzie din coada calului si se beau 2-3 cani pe zi. Pentru combaterea aciditatii se ia o lingurita de pulbere de pulbere uscata de cate ori este nevoie, mai ales in perioadele in care bolile aparatului digestiv "isi fac de cap"; hemoragie uterina neregulata - se bea infuzie de planta; cisticat; retentie de apa in tesuturi - planta este un depurativ excelent; afectiuni ale aparatului respirator - bronsia sau pneumonie - se ia in fiecare zi, de 3 ori, cate o lingurita de pulbre de planta. Este recunoscuta pentru propietatile antibacteriene si antiseptice; calculi renali - cura cu infuzie de coada calului ajuta la eliminarea lor; ulcer varicos; amigdalite si gingivite.
Pentru stoparea transpiratiei se maseaza picioarele cu tinctura de coada calului.

Cum se administreaza:
- infuzie - se prepara din partea aeriana a plantei, uscata in prealabil. Buna pentru combaterea impotentei, tratarea aterosclerozei si anemiei, pentru eruptii cutanate sau hemoragii nazale.
- macerat de coada calului - se pun cateva lingurite de pulbere intr-un litru de apa si se lasa la mcerat cateva ore, dupa care se filtreaza si se bea de-a lungul unei zile. Este bun deoarece are propietati antimicrobiene si ajuta la eliminarea nisipului de la rinichi.
- pulbere de planta - se macina fin partea aeriana a plantei. Se iau in fiecare zi cate 3 lingurite pentru hemoragii, anemii sau infectii pulmonare.
- bai cu infuzie - sunt indicate in cazul hemoroizilor, ulcerului varicos sau eczemelor.

Ce se foloseste de la planta: partea aeriana
Cand se recolteaza:
- partea aeriana in lunile mai si iunie.