Leacuri de calmat gastrita

9 Leacuri de tratat gastrita

Ca orice boala a stomacului, gastrita este insotita de un sir lung de simptome suparatoare, de la dureri in partea superioara a abdomenului, sub osul sternului, pana la balonare, greata, diaree sau gust neplacut. Cauzele acestei boli sunt si ele multiple, o alimentatie necorespunzatoare, consumul de medicamente in exces sau stresul, fiind doar cateva. Sunt cateva remedii pe care natura ti le pune la indemana pentru a tine sub control neplacutele crize de gastrita.

Ceaiuri de folos

Ceaiul de galbenele - pentru ca sunt un cicatrizant de exceptie, antiseptic si antibacterian, galbenelele ajuta la refacerea mucoasei gastrice, mai ales in cazul ulcerului. Trebuie sa bei 2 cani pe zi, de preferat pe stomacul gol.

Ceaiul de sunatoare - a intrat deja in legenda, mai ales printre cei care sufera de afectiuni gastrice. Are remarcabile propietati cicatrizante, daca vrei bea cate 2 cani pe zi pana la calmarea durerilor si disparitia tuturor neplacerilor.

Ceaiul de coada calului - neutralizeaza aciditatea gastrica responsabila de declansarea lungului sir de probleme.

Ceaiul de salvie - se beau treptat, de-a lungul unei zile, 2-3 cani de infuzie de salvie. Actioneaza ca un pansament asupra mucoasei gastrice.

Uleiuri si tincturi pentru primul ajutor

Ulei de migdale dulci - pentru gastrita insotita de hiperaciditate se iau cate 20-30 picaturi in fiecare zi.

Tinctura de musetel - 10 picaturi de 5-6 ori pe zi calmeaza durerile de stomac, au propietati antiinflamatorii, anestezice si deinfectante la nivelul mucoasei gastrice.

Ulei de sunatoare - se ia cate o lingura seara su una dimineata.

Tinctura de rostopasca - se administreaza mai ales in cazul crizelor de gastrita. Daca se iau cate 10 picaturi, de cateva ori pe zi, va scadea hiperaciditatea gastrica si se vor calma crampele stomacale.