Biografie

Informatii despre Trupa Korekt:
Trupa Korekt isi are radacinile intr-o alta zona decat cea in care se situeaza astazi ca gen muzical, mai precis hip-hop, influentele acestui gen simtindu-se inca in muzica pe care ei o abordeaza. Debutul discografic, in anul 1998, a fost unul de succes la publicul target de atunci (rap - hip-hop), cu piesa "Gaya" aparuta pe compilatia "Marpha II". A urmat albumul intitulat "Korekt" si single-ul aferent: "1-u si cu 1-a", care s-a bucurat de succes la publicul larg, agreat si foarte difuzat de posturile de specialitate.

Componenta era, de asemenea, alta decat cea actuala, mai precis, trei baieti: Adrian Cristescu, Radu Cernat si Marius Danescu. Dintre ei, numai Adrian a ramas, care a luat alaturi pe George Mihalcea, un raper autentic cu o tehnica greu de egalat, si Diana Istrate, o voce care, dupa doar cateva aparitii, a castigat atat aprecierea criticilor si a specialistilor, cat si admiratia publicului neavizat.

Primul album in aceasta formula se preconizeaza a fi lansat in primavara anului 2007, muzica fiind o imbinare placuta de r'n'b si latino, abordata cu optimism si lejeritate, armonii luminoase, linii melodice foarte cantabile, dar si ritmuri care misca boxele din loc, taioase, totusi bine balansate.

Adrian Cristescu, fondatorul trupei, isi foloseste cunostintele muzicale acumulate in cei 12 ani de studii la Liceul de Muzica "Dinu Lipatti" din Bucuresti, unde a studiat pian, canto, teorie muzicala, etc. si in activitatea lui de compozitor, textier, orchestrator si inginer de sunet pe care o desfasoara cu succes, colaborand cu artisti precum Andra, Marcel Pavel, Lavinia, Paula Seling, Anda Adam, Oana Zavoranu, Alexandra Ungureanu, Delia, K1, Ro-Mania, Hora, Etno, Tiger 1,La Familia, Alex, Funky DJ's, Anca Florescu (ex-Laguna) si multi altii.

George Mihalcea, de asemena, are o activitate prodigioasa intr-un domeniu adiacent show-biz-ului si anume, dansul. George este dansator profesionist de peste 15 ani, multiplu campion, cu un palmares impresionant alcatuit din premii nationale si internationale, lucru care, in mod evident, il va ajuta sa conceapa coregrafiile trupei, ce nu vor fi deloc asemanatoare celor abordate pana acum pe piata noastra.

Si Diana Istrate a studiat muzica, mai precis, pian si canto. Are in palmares o multitudine de premii castigate la concursurile de interpretare muzicala din toata tara. Ea vine sa intregeasca acest trio aducand o pata de culoare cu timbrul ei vocal foarte placut, dar si cu un caracter foarte energic, tot timpul vesela si inspirata, face ca trupa Korekt sa fie una completa, atat muzical cat si vizual, cu un plus de carisma care reuseste sa cucereasca si cel mai exigent public.

Dupa colaborarea cu Lavinia (ex-Spicy) si prestatiile artistice de exceptie pe care le-au avut la Festivalul Callatis, respectiv Festivalul Mamaia, KOREKT se pregatesc pentru lansarea primului lor album.