Covrigei pufosi
Covrigei pufosi
Ingrediente:
500g faina
250g margarina
50g zahar
40g drojdie
1/2 cescuta cu apa
1 lamaie
1 lingurita cu scortisoara
5 lingurite cu susan
1/2 lingurita cu sare
4 linguri cu margarina pentru uns
Mod de preparare:
Dizolva drojdia in apa calduta. Separat, cerne faina pe masa de lucru sau intr-un castron. Fa in mijloc o gropita in care pune drojdia dizolvata, margarina, zaharul, sarea si putina coaja de lamaie. Framanta bine toate aceste ingrediente si lasa aluatul sa creasca la loc caldut. Presara pe masa putina faina amestecata cu scortisoara si din aluat pregateste covrigei de dimensiuni potrivite. Coace-i intr-i tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Cand sunt aproape gata, unge-i cu margarina si presara deasupra susan sau zahar. Serveste-i dimineata cu o cana de ceai si dulceata.