Cazare in Bucuresti

Unul dintre primele lucruri pe care le-am facut cand am sosit in Banat, a fost sa ma cazez la hotel Timisoara. Nu conteaza de cat de multe ori am frecventat acest loc uimitor eu nu m-am plictisit pana acum el. Am inteles ca exista cazare in Brasov la standarde similare dar planificarea excursiei nu mi-a permis un astfel de ocol. Cand am venit pe drumul dinspre Cluj am re-vizitat atractiile preferate mele vechi, dar am si vrut sa explorez noi locuri necunoscute. Din pacate nu am nu a putut merge la Sarmisegutza, asa ca am hotarat sa nu merg nici in Retezat. In schimb am optat pentru o perioada mai lunga de plimbare prin padurile uimitoare care populeaza toata zona. Am asistat la nunta unde mirele era japonez. A fost foarte ciudat sa vad o romanca imbracata in costum popular si un japonez in straiele lui traditionale. Am facut toata ziua cumparaturi in Timisoara si am fost recompensat cu magazine cochete de unde am reusit sa imi cumpar o groaza de obiecte de decor la niste preturi incredibile. Am verificat si alte hotel Timisoara pentru ca imi construiesc o lista personala de locatii unde sa ma cazez in viitor. Hotel Timisoara ramane totusi o destinatie favorita.

Un prieten de-al meu ma ajutat sa rezerv o camera într-un hotel tematic. De fapt, "camera" pune un accent prea mult pe cuvantul „militarie”, iar austeritatea transmisa poate a fost un pic prea mult pentru varsta mea. Complexul este situat in inima Transilvaniei intr-o locatie feerica dar acum ma gandesc ca mai bine contemplam posibilitati de cazare in Brasov.  Etajul de dormit al coomplexului are coridoare numeroase captusite cu capsule, toate aranjate pe doau randuri. Gandul mi-a zburat la o inchisoare comunista despre care am citit in calatoriile anterioare. In realitate toata camera are mai multe dotari decat majoritatea hotelurilor chiar si decit hotel Timisoara, desi arata mai degraba ca camera de camin, cu parti supraetajate. Ca bonus ai parte de intimitate, radio, ceas cu alarma si un televizor lipit de la tavan.

Pentru mine, unul din cele mai mari delicii, este sa particip la festivalul de arta ce se roteste anual prin mai multe orase Transilvanene. Este o piata enorma unde sute de artisti isi expun lucrarile in spatii special amenajate. O multitudine de evenimente se petrec toata ziua in centrul targului, spectacole de moda, dans, teatru si workshop-uri pentru copii. Tot weekend-ul este un amestec bizar de arta nebuna, spectacole traznite si o mare de oameni. Unele dintre lucrarile artitilor sunt prea dragute pentru cuvinte, în timp ce altele sunt doar nuci. Dar anul acesta s-a desfasurat in apropierea unui castel vechi si cum nu mi-am aranjat cazare in Brasov mi-a fost imposibil sa ajung.Sper ca anul viitor cand voi reveni in Romania sa imi pregatesc din timp cazare Bucuresti pentru ca este un oras minunat si in acelasi timp o poarta spre o alta regiune a Romaniei,Muntenia.
Dupa o astfel de weekend extravagant am nevoie sa fac ceva cu costuri foarte mici, asa ca am decis sa iau trenul pana la Sighisoara si sa explorez orasul medieval, ultima cetate medievala locuita din Europa. Cand am ajuns acasa am avut nevoie de o perioada de odihna prelungita ca sa ma refac dupa intensul efort emotional depus pe parcursul intregii calatorii. Anul urmator hotel Bucuresti nu va mai constitui o problema.