Capsunele

Ce afactiuni trateaza Capsunele

Bogate in vitaminele A,B1 si B, in saruri de potasiu, fosfor, calciu si fire, capsunile sunt adevarate izvor de sanatate. Printre problemele de sanatate pe care le puteti trata sau preveni cu ajutorul lor se numara:

afectiunile hepatice - se bea mult suc de capsuni;
reumatism; afectiuni ale sistemului nervos - se bea timp de 10 zile, in fiecare dimineata, cate 250ml de suc de fructe;
anemie - se consuma cat mai multe fructe crude; litiaza biliara - se face o cura de capsuni; favorizeaza eliminarea toxinelor si scaderea colesterolului; elimina oxiurii - se consuma in fiecare dimineata, pe stomacul gol 300-400g de capsuni proaspete, timp de o saptamana;
diabet; mentin elesticitatea vaselor sanguine.

Cum se administreaza:
- fructele proaspete - se face o cura care trebuie sa dureze cateva zile, timp in care se mananca circa 1kg de fructe pe zi. Sunt bune pentru eliminarea acidului uric din sange si a toxinelor.

- suc de fructe- se paseaza capsunile si se consuma cam 500g de suc pe zi.
- infuzie de fructe - se lasa la infuzat intr-o cana de apa fierbinte o lingura de frunze tocate marunt. Se beau 2 cani pe zi, fiind recomandat pentru tratarea diareei sau stoaprea hemaragiilor interne.
- decoct de rizomi - din rizomii uscati si macinati se face un decoct care se bea pentru guta si reumatism, dar care se foloseste sub forma de compresa si pentru tratarea herpesului.

Exista persoane alergice la aceste fructe. Se recomanda precautie deoarece provoaca urticarie.

Ce se foloseste de la planta: rizomii, frunzele si fructele
Cand se recolteaza:
- rizomii in lunile martie, aprilie si mai
- frunzle in lunile aprilie si mai
- fructele in lunile mai si iunie