Bors de miel

Bors de miel

Ingrediente:
1kg de sira si gat de miel
2 cepe potrivite
2 legaturi de ceapa verde
1 legatura de morcovi si albitura din cei noi
1 telina mica
1 litru de bors
1 legatura de leustean
1 bucat din ficatul mielului, matele subtiri bine spalate
sare

Mod de preparare:
Se pun la fiert in apa rece cu sare, ceapa uscata, telina, morcovul si albitura, curatate si taiate cubulete nu foarte mici. Se spala bine, cu apa rece, carnea de miel, se portioneaza, apoi se adauga in oala. Se lasa sa fiarba vreo 30 de minute, apoi se adauga matele taiate, aproximativ 2 cm lungime, si ficatul. Se lasa sa mai fiarba inca un sfert de ora, dupa care se adauga borsul si ceapa verde tocata marunt.

In fine, cand borsul a fiert, se adauga leusteanul tocat nu foarte marunt, se pune capac.