Plante Medicinale

Cazare in Bucuresti

Unul dintre primele lucruri pe care le-am facut cand am sosit in Banat, a fost sa ma cazez la hotel Timisoara. Nu conteaza de cat de multe ori am frecventat acest loc uimitor eu nu m-am plictisit pana acum el. Am inteles ca exista cazare in Brasov la standarde similare dar planificarea excursiei nu mi-a permis un astfel de ocol. Cand am venit pe drumul dinspre Cluj am re-vizitat atractiile preferate mele vechi, dar am si vrut sa explorez noi locuri necunoscute. Din pacate nu am nu a putut merge la Sarmisegutza, asa ca am hotarat sa nu merg nici in Retezat.

Coacazele negre

Mai cernite si mai uratele in comparatie cu fragii si zmeura, lipsite de aroma si straluciri rubinii, coacazele negre sunt o veritabila Cenusareasa a naturii. Abia la sfarsitul povestii, cand printul le asaza in picior pantofiorul, arata ce comori se ascund sub infatisarea lor reculeasa.

Putine alte alcatuiri ale firii au atata forta de-a vindeca. Coacazele negre contin un numar impresionant de minerale si vitamine, intre care vitamina C intr-o forma care se dovedeste a fi cea mai stabila dintre toate fructele, rezistand la caldura si oxidare. In plus, este singurul fruct de padure care contine ulei volatil intr-o proportie destul de mare, un ulei cu miros mai putin placut, dar cu efecte cu totul deosebite. Coacazele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizeaza rapid organismul, ajuta la reechilibrarea metabolismului, normalizeaza activitatea nervoasa, maresc acuitatea vizuala, elimina anemia, favorizeaza procesele de crestere si refacere, maresc imunitatea naturala a organismului. Dintre cele peste 50 de boli si tulburari tratate cu ajutorul lor mentionam: