Drob de miel

Drob de miel

Ingrediente:
1 prapur de miel; maruntaiele de la un miel(inima, ficat, plaman si rinichi)
5 oua
2 linguri cu ulei
3 legaturi de ceapa verde
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
sare, piper

Mod de preparare:
Se pun la oparit maruntaiele, se lasa sa dea cateva clocote, se scot pe un tocator de lemn, se lasa sa se racoreasca, apoi se toaca cu un cutit bine ascutit cat mai marunt posibil. Cu putina indemanare, se poate folosi satarul, desi varianta cea mai rapida si comoda este masina de tocat cu sita mare! Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale batute nitel inainte, ceapa verde, mararul si patrunjelul, toate tocate fin, sare si piper dupa gust.

Se adauga si oceasca cu zeama in care au fiert maruntaile si se amesteca bine. Tava se unge cu ulei, se intinde prapurul, se toarna compozitia, se netezeste pentru a prinde o cu marginele prapurului. Se unge bine cu ulei si se da la cuptor pentru 30-45 de minute. Se mai stropeste din cand in cand cu grasimea din tava. E delicios fie cald, fie rece, in asociere cu oua, dar si cu salate verde, rinichi, ceapa sau mustar.