Muschi de miel cu rozmarin
Muschi de miel cu rozmarin
Ingrediente:
1 muschi de miel cu coaste
1 lamaie
5-6 catei de usturoi
1 ceasca cu vin alb
sare, piper
cimbru, rozmarin
ulei de masline
Mod de preparare:
Curata bine carnea de miel de pielite, iar costele taiele in asa fl incat sa aiba o lungime de 8-10 cm. Unge carnea cu zeama de lamaie din belsug, presara deasupra cimbru, rozmarin, sare si piper si, dupa ce o stropesti si cu jumatate din cantitatea de vin, las-o la marinat pana a doua zi sa patrunda toate aromele.
Cand e gata, scoate muschiul din marinata, aseaza-l in tava, prepara un mujdei de usturoi si unge carnea de miel. Presara deasupra rozmarin, cateva boabe de piper, adauga ulei de masline, sare si putina zeama de lamaie, apoi pune-o la cuptor. Las-o la foc potrivit, iar cand incepe sa se rumeneasca, toarna si restul de vin, ai grija sa o mai intorci de pe o parte pe alta si sa o mai stropesti cu zeama din tava, sa se patrunda.