Tochitura din carne de miel

Tochitura din carne de miel

Ingrediente:
maruntaiele mielului: inima, ficatul, rinichii, limba
300 g inimioare si pipote de pui
1 kg ceapa uscata
500 g ciuperci
ulei, sare, piper negru macinat, cimbru

Mod de preparare:
Cureti ceapa, o speli bine, apoi o tai pestisori. Pui maruntaiele la fiert in apa rece cu sare. Cand sunt gata, le lasi sa se racoreasca, apoi le tai felii. Pui ceapa la inabusit in putina apa si ulei. Cand s-a inmuiat, adaugi maruntaiele tocate. Le lasi sa fiarba impreuna pana sfaraie ceapa. Intre timp, cureti cipercile si le tai in bucati mai maricele, apoi le pui si pe ele peste ceapa si maruntaie. Adaugi si putina zeama in care au fiert maruntaiele si lasi la foc mic 20 minute. In fine, adaugi piper si cimbru, stingi focul, pui capacul si lasi 5 minute.

Se serveste cu mamaliguta fierbinte si patrunjel verde tocat pe deasupra.
Daca vrei poti adauga si suc de rosii sau bulion. Ba chair si ardei gras tocat cubulete.