Tratare Afectiuni
Vitaminele-2
- Vitamina PP (niacină sau nicotinamină) se găseşte în alimente animale (ouă, ficat, rinichi, creier) sau vegetale (cereale necordicate, ciuperci, drojdia de bere). în organism poate fi sintetizat şi din lapte, care conţine un aminoacid triptofanul care este precursorul vitaminei PP. Intervine în metabolismul glucidelor şi lipidelor cu furnizare de energie, în funcţionarea unor glande endocrine şi a sistemului nervos. Prin carenţă alături de alţi factori duce la apariţia pelagrei.
- Vitamina B6 (piridoxina), se găseşte în ficat, creier, lapte, tărâţe de cereale, varză, spanac, mere, struguri, drojdie de bere. Intervine în metabolismul acizilor aminaţi în sinteza hemoglobinei, împiedică depunere colesterolului. Carenţa contribuie la aterogeneză şi duce la anemii şi infecţii.
Vitaminele
VITAMINELE, sunt biocatalizatori, care in cantitate foarte mică indeplinesc functii foarte importante. După solubilitate se împart în vitamine solubile în grăsimi, numite liposolubile (A, D, E, K) şi vitamine solubile în apă, - hidrosolubile (Bj, B2, B12, C, acidul pantotenic, acidul folie, biotina, etc.).
Vitaminele sunt preluate din alimente. Uneori provin din provitamine, precursori care în organism se transformă în forma activă. Flora microbiană intestinală, poate sintetiza unele vitamine ca: Bb B12, K, acidul folie) Distrugerea florei intestinale, în special după administrarea abuzivă de antibiotice, poate duce la grave carenţe vitaminice din grupul celor citate.
Leacuri de calmat gastrita
9 Leacuri de tratat gastrita
Ca orice boala a stomacului, gastrita este insotita de un sir lung de simptome suparatoare, de la dureri in partea superioara a abdomenului, sub osul sternului, pana la balonare, greata, diaree sau gust neplacut. Cauzele acestei boli sunt si ele multiple, o alimentatie necorespunzatoare, consumul de medicamente in exces sau stresul, fiind doar cateva. Sunt cateva remedii pe care natura ti le pune la indemana pentru a tine sub control neplacutele crize de gastrita.
Ceaiuri de folos
Ceaiul de galbenele - pentru ca sunt un cicatrizant de exceptie, antiseptic si antibacterian, galbenelele ajuta la refacerea mucoasei gastrice, mai ales in cazul ulcerului. Trebuie sa bei 2 cani pe zi, de preferat pe stomacul gol.
Albastrea
Ce afectiuni trateaza
Planta e recomandata in tratarea afectiunilor renale – se face ceai din 1 ½ lingurita de albastrele, in amestec cu frunze de mesteacan si cozi de cirese, din care se beau 3-4 cani pe zi; diaree; alcoolism – se face o infuzie din albastrele, anghinare, menta, coada soricelului si se consuma 3 cani pe zi; reumatism; anorexie; ceaiul preparat din flori de albastrele are un efect usor calmant asupra sistemului nervos; in uzul extern, planta este un bun remediu pentru tratarea conjuctivitelor si a iritatiilor pleoapelor, iar cosmetica le foloseste pentru tonifierea muschilor din jurul ochilor; ceaiul de albastrele era folosit de multe femei pentru a da nunata parului carunt.
Agris Negru
Ce afectiuni trateaza Agris negru
Raceala – o previne si o trateaza, mai ales pe timp de iarna; fructele de agris negru sunt foarte bogate in vitamina C, B1, B2 sau PP. Mai trateaza si astenia si covalescenta dupa o boala istovitoare
– se face cura de fructe, care au un puternic efect reminalizant; guta si reumatismul – se recomanda sa se consume dimineata fructe de agris fara a le combina cu alte alimnete. Cura ar trebui sa dureze minim 3 zile. Ciroza si hepatita – fructele stimuleaza functia hepatica; diaree cronica sau acuta; celulita; hipertensiune si obezitate; tuse si raguseala; litiaza biliara; calmeaza durerile menstruale; grabesc vindecarea inflamatiilor.
Afin
Ce afectiuni trateaza Afin
Frunzele de afin au un continut bogat de tanin, un compus care ajuta la fixarea proteinelor sau in membranele mucoase, dar care are si rol astringent, ajutand la eliminarea bacteriilor. Astfel, tratamentul cu frunze sau fructe de afin este recomandat pentru: infectiile intestinale asociate cu dizenterie si diaree. Fructele de afin regleaza foarte bine acaunele; protejeaza peretii vasculari; elimina parazitii intestinali – se face infuzie din frunze si se bea cate o cana de 3 ori pe zi; regleaza diabetul – infuzia sau decoctul de frunze au efect hipoglicemiat; guta sau reumatism; hemoroizi – se fac comprese cu infuzie de palnte.